З початку 2022 року Керченським мостом проїхало понад 100 тисяч авто – управління доріг «Тамань»

Новини
мост
Керченський міст Фото: most.life

У період з 30 грудня 2021 року по 9 січня 2022 року майже 109 тисяч автомобілістів скористалися мостом через Керченську протоку.

Про це інформує російське управління доріг «Тамань», у підпорядкуванні якого знаходиться міст.

За даними російського відомства, ці показники на 6% перевищує аналогічні показники минулого року. Загальний обсяг трафіку розподілився практично рівномірно: понад 54 тисячі автомобілів пройшли на півострів і стільки ж – на материк.

Середньодобова інтенсивність трафіку у вказаний період становила близько 10 тисяч автомобілів. Максимальний добовий трафік встановлено 8 січня: понад 12 тис. автомобілів.

З моменту відкриття руху загалом мостовим переходом через Керченську протоку скористалося понад 18 млн автомобілістів, весь цей час рух здійснювався у штатному режимі.

Нагадаємо:

  • Рада національної безпеки і оборони України 30 грудня 2021 року запровадила санкції до фізичних і юридичних осіб, які причетні до будівництва РФ Керченського мосту і організації залізничних перевезень по ньому, та відчуждення майна рішень про відчуження майна Кримської єпархії Православної церкви України.
  • Міст через Керченську протоку Росія почала будувати після окупації Криму в квітні 2015 року. Генпідрядник будівництва мосту – компанія «Стройгазмонтаж» росіського мільярдера Аркадія Ротенберга. 1 вересня 2016 року Мінфін США розширив санкції проти фізичних та юридичних осіб за причетність до окупації українських територій і діяльність в анексірованном Криму. До списку включені підприємства і компанії, які беруть участь в будівництві Керченського мосту в порушення міжнародного морського права.
  • 15 травня 2018 року за участі президента РФ Володимира Путіна відбулося відкриття автодорожньої частини Керченського мосту. Автомобільний рух легкового та громадського транспорту по мосту з боку Краснодарського краю РФ і окупованого Криму було запущено 16 травня.
  • 31 липня 2018 року ЄС ввів санкції проти шести російських компаній, які беруть участь в будівництві Росією Керченського мосту.
  • 23 грудня 2019 року Володимир Путін відкрив пасажирський залізничний рух Керченським мостом.
  • 30 червня 2020 року було відкрито рух вантажних поїздів Керченським мостому, що з’єднує окупований Крим з Краснодарським краєм Росії.