Суд у Москві продовжив арешт колишній «міністеркі культури Криму» Новосельській

Новини
Аріна Новосельська в Басманному суді Москви, Фото: преслужба Басманного суду

Басманний районний суд Москви продовжив термін перебування під вартою колишній «міністеркі культури Криму» Арині (Вірі) Новосельській, яка обвинувачується в отриманні великого хабара, але стверджує, що нібито позичила кошти, щоб придбати квартиру для друга.

Про це повідомляється на сайті суду.

Як зазначається, рішення про продовження арешту Новосельської 13 вересня ухвалила суддя Євгенія Ніколаєва.

Рішення суду набуло чинності 18 січня.

Новосельська залишатиметься під арештом до 14 березня.

Як повідомлялось, колишня «міністр культури Криму» Аріна (Віра) Новосельська дала слідству покази про те, що вона нібито не отримувала хабар, а позичила кошти на придбання квартири для друга.

Нагадаємо:

  • 18 листопада 2021 року «міністра культури Криму» Аріну Новосельську затримали у Сімферополі. Її доставили у наручниках до будівлі регіонального управління слідчого комітету. Силовики провели обшуки за місцем проживання та роботи Новосельської.
  • 19 листопада 2021 року суд в Москві обрав Аріні Новосельській запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 січня 2022 року. Слідчий комітет РФ висуває їй звинувачення в отриманні хабара в особливо великому розмірі — 25 млн рублів. Гроші вона отримувала від керівництва компанії ТОВ «Меандр» за «заступництво» під час будівництва нового театру ляльок у Сімферополі.
  • Євгеній Лешан у відеоблозі «Культур-міністр: Шлях за грати» розповідав про корупційний зв’язок заарештованої колишньої очільниці окупаційного «міністерства культури Криму» Аріни Новосельської із ТОВ «Меандр», яке отримало підряд на будівництво в центрі Сімферополя Центру дитячого театрального мистецтва вартістю майже в мільярд рублів на місці знесеного театру ляльок.
  • 22 листопада 2021 року так званий «глава Криму» Сергій Аксенов звільнив з посади «міністра культури Республіки Крим» Віру (Аріну) Новосельську. Підстава для звільнення – «втрата довіри».
  • Офіс генерального прокурора України направив до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду чергове інформаційне повідомлення про воєнні злочини проти об’єктів культурної спадщини у тимчасово окупованому Криму. Детальніше читайте в матеріалах ЦЖР Як окупанти мобілізували для пропаганди Генуезькі фортеці і могильники в Криму та Росія перетворює Ханський палац на муляж.