Адвокат Полозов опублікував нове звернення Нарімана Джелялова

Новини
Джелялов
Наріман Джелялов, перший заступник голови Меджлісу в «Сімферопольському районному суді», 06.09.2021 Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Незаконно заарештований в окупованому Криму перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов передав свій лист адвокату Миколі Полозову.

ЦЗР наводить повний текст звернення:

«Мене звинувачують у діянні, яке кримінальний кодекс відносить до злочинів проти засад конституційного устрою та безпеки держави.

Проте, мені очевидно, що великої небезпеки для держави, яка не дотримується, але хоча б декларує демократичні цінності, несуть брехливе слідство і неправдивість, що нехтують принципами неупередженості й об’єктивності, «правосуддя».

Особи, покликані захищати конституційний лад, своїми злочинними діями самі штовхають країні в безодню.

І при цьому судять мене – людину, яка засуджує агресію Росії щодо України та окупацію Криму.

Однак, ми сьогодні бачимо, що саме цей злочин Росії є джерелом її проблем як усередині країни, так і поза нею.

Тільки засудивши справжніх винуватців своїх бід Росія забезпечить власну безпеку.

  • 7 вересня 2021 року ФСБ заявила, що ГУР Міноборони України та Меджліс кримськотатарського народу причетні до організації диверсії, яка нібито сталася на газопроводі в окупованому Криму 23 серпня.
  • 23 вересня слідство ФСБ пред’явило Джелялову нове обвинувачення. Тепер він обвинувачується в скоєнні диверсії в складі організованої групи з п. «А» ч. 2 ст. 281 КК РФ (покарання – від 12 до 20 років позбавлення волі). І по ч. 4 ст. 222.1 КК РФ – незаконне придбання, передача, зберігання, перевезення, пересилання чи носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв в складі організованої групи (покарання – від 10 до 15 років позбавлення волі). У листопаді 2021 року Джелялова також обвинуватили в контрабанді вибухового пристрою за ч.3 ст.226.1 КК РФ (незаконний перетин через митний кордон Митного союзу в рамках ЄврАзЕС вибухового пристрою, вчиненого організованою групою).
  • 22 грудня 2021 року в Криму «Київський районний суд» Сімферополя продовжив до 23 лютого 2022 року термін утримання під вартою першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову та двоюрідним братам Азізу та Асану Ахтемовим, яких ФСБ обинувачує у скоєнні «диверсії», яка нібито сталася у селі Перевальне.