Велика Британія виділяє Україні додаткову допомогу на $100 млн

Влада

Велика Британія виділяє додаткові $100 млн допомоги Україні, які можуть бути використані для забезпечення заробітної плати у бюджетному секторі, а також підтримки соціального захисту і виплат пенсій українцям.

Про це повідомляє сайт британського уряду.

«Велика Британія виділяє додаткові $100 млн безпосередньо до державного бюджету України для пом’якшення фінансового тиску, викликаного неспровокованим та незаконним вторгненням Росії», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці кошти можуть бути використані для підтримки заробітної плати у бюджетному секторі, а також підтримки систем соціального захисту та пенсій для українського народу. Грант буде надано через Світовий банк.

Уряд Британії закликав «інших донорів об’єднати свої ресурси… для забезпечення ефективної та швидкої підтримки уряду і народу України».

Крім того, повідомляється, що прем’єр-міністр Великої Британії у понеділок зустрінеться з лідерами Канади Джастіном Трюдо та Нідерландів Марком Рютте для обговорення ситуації в Україні.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березняза 6 березня.