У захоплених окупантами Новотроїцькому, Таврійську та Каховці проходять масові акції «Херсонщина – це Україна!»

Війна

7 березня ще кілька населених пунктів на Херсонщині, захоплених російським військами, долучились до патріотичних акцій на підтримку державної єдності України. Так, мітинги наразі тривають у Новотроїцькому та Таврійську, а також у місті Каховка.

Про акцію в Новотроїцькому інформує місцеве видання «Трудова Слава», передає сайт IPC-Херсон.

«Новотройчани вийшли на тисячний мітинг в підтримку України. Люди скандували такі гасла: «Слава Україні!», «Смерть ворогам!», «Новотроїцьке – це Україна!», – йдеться в повідомленні.

Фото: Трудова Слава

«Новотроїцьк був та буде Україною. Ніякі окупанти не зможуть цього змінити!», – повідомив нашим журналістам один з учасників акції.

Аналогічна акція відбулася і в селищі Таврійськ, що знаходится поблизу Каховки. Місто знаходиться поряд з Північно-Кримським каналом – стратегічним об’єктом, а тому це одне з міст, до якого російські війська увійшли одразу. За повідомленням видання «Український Південь», під час мітингу та ходи єдності городяни вимагали, щоб російські війська покинули Таврійськ та Україну.

Фото: Український Південь

«Жителі Таврійська за єдину та соборну Україну. Місто відзначило цього року другого березня 39-у річницю заснування і громада вбачає перспективи розвитку тільки в рідній Україні. На мітингу ми хотіли всьому світові сказати, що Таврійськ – це Україна», – зазначив Таврійський міський голова Микола Різак.

Фото Український Південь

У Каховці подібна акція відбувається вже другий день поспіль. Сьогодні каховчани пронесли вулицями величезний прапор України.

Фото Український Південь

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березняза 6 березня.