Зеленський: На час дії воєнного стану бізнес в Україні звільняється від низки податків та на рік після нього

Влада

Український уряд розробив план підтримки бізнесу, який звільняє його від сплати низки податків на період воєнного стану та мінімум на рік після його завершення.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Він наголосив, що уряд уже працює над майбутнім відновленням держави.

«Створено спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам. ФОПи 1-ї та 2-ї групи повністю звільняються від єдиного соціального податку.

Підприємства та ФОПи 3-ї групи звільняються від сплати єдиного соціального внеску за співробітників, яких було призвано до лав ЗСУ та інших оборонних формувань, зокрема Територіальної оборони.

Звільнення від сплати податку на землю й орендної плати за землю державної комунальної власності на всіх територіях, де тривають бойові дії», – сказав Зеленський

Він зазначив, що податкове звільнення діятиме на період воєнного стану та щонайменше ще рік після його завершення.

Президент додав, що передбачено відстрочення сплати податків для всіх підприємств, які не можуть їх сплатити. «І це лише перша частина великого пакета допомоги», – сказав він.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березняза 6 березня.