Після вибухів у Криму окупанти встановили КПП перед в’їздом на Керченський міст, перевіряють тих, хто покидає півострів

Новини
Керченский мост

Після вибухів у Криму окупанти встановили КПП перед в’їздом на Керченський міст, перевіряють тих, хто покидає півострів.

Про це повідомляє КримSOS з посиланням на виступ свого координатора Дениса Савченка в ефірі телеканалу 1+1.

«Окупаційна влада встановила контрольно-пропускний пункт перед в’їздом на Керченський міст. І на КПП перевіряють тих, хто покидає Крим. Зокрема, перевіряють документи, автівки та особисті речі», – зазначив координатор КримSOS.

За його словами, після вибухів у Криму 16 серпня приблизно 38 тисяч автомобілів рушили з тимчасово окупованого півострова на територію росії. Минулого разу, після вибухів у Новофедорівці, було приблизно 37 тисяч автомобілів, що виїжджали з території Кримського півострова у бік рф, йдеться у повідомленні.

Ефективна робота ЗСУ змушує російських окупантів відводити сили та засоби подалі від лінії фронту, зокрема й на територію Джанкойського району на півночі окупованого Криму, де 16 серпня вибухнув російський склад з боєприпасами, заявив в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар військовий експерт, полковник Владислав Селезньов.

За його даними, на цю ділянку окупанти довгий час стягували озброєння і військову техніку частин та підрозділів чотирьох армій збройних сил рф з Далекого Сходу. 

За його оцінкою, вибухи на військовій авіабазі «Саки» в Новофедорівці та знищення складу боєприпасів у Джанкойському районі кардинально не змінять плани Кремля щодо окупованих територій Херсонської та Запорізької області, втім вони вносять «дисбаланс і знервування в дії і місцевих гауляйтерів, і тамтешніх військових керманичів».

  • Як повідомлялось, вранці 16 серпня в окупованому Криму сталися вибухи у російській військовій частині у Джанкойському районі. У повітря злетів склад боєприпасів, які детонували упродовж кількох годин. 
  • Склад окупанти влаштували на старій фермі у селі Майське. Вибухи пошкодили полотно залізниці на лінії Джанкой-Феодосія-Керч. Одночасно загорілась трансформаторна підстанція у Джанкої. Причиною вибуху складу боєприпасів Міноборони рф назвало диверсію.
  • До того, 9 серпня, сталися вибухи на території військового аеродрому «Саки» в Новофедорівці. Генштаб ЗСУ повідомив про знищення 9 російських літаків.  Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, внаслідок вибухів було знищено 15 літаків.