САП повідомила про підозру голові Верховного Суду Князєву та адвокату, викритим на одержанні $2,7 млн хабара

Новини
Ексголова Верховного Суду Всеволод Князєв Фото: sud.ua

Керівник САП Олександр Клименко 16 травня повідомив про підозру вже ексголові Верховного Суду Владиславу Князєву та його спільнику – адвокату, яких викрили на одержанні хабара в розмірі 2,7 млн доларів.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Telegram.

«16 травня 2023 року керівник САП особисто повідомив про підозру голові Верховного Суду та адвокату, яких викрито на отриманні 2,7 млн доларів США неправомірної вигоди. Дії осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України», – йдеться у повідомлення.

Як зазначається, вирішується питання про звернення до Вищої ради правосуддя та Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо:

  • 15 травня 2023 року НАБУ і САП викрили масштабну корупцію у Верховному Суді – схему одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями. На хабарі у майже 3 млн доларів був затриманий голова суду Всеволод Князєв.
  • Підозру затриманому голові Верховного Суду Всеволоду Князєву та ще одному фігуранту, яких викрили на корупції, планують повідомити упродовж 24 годин. Судді отримали кошти за ухвалення рішення на користь власника групи «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго.
  • 16 травня 2023 року судді Верховного Суду на пленумі висловили недовіру й достроково припинили повноваження голови Верховного Суду Всеволода Князєва у зв’язку зі встановленими фактами корупції.
  • Власник групи «Фінанси та Кредит», акціонер компанії Ferrexpo, олігарх Костянтина Жеваго, який перебуває за кордоном, стверджує, що він не має жодного відношення до дачі хабара голові чи суддями Верховного Суду, про що заявили керівники НАБУ та САП.