Міноборони виявило розтрату 5 мільйонів в 24-й бригаді ЗСУ

Корупція

Аудит Міністерства оборони виявив розтрату 5 млн грн в 24 окремій механізованій бригаді.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони, передає Центр журналістських розслідувань.

“У ході проведення планового аудиту в 24 окремій механізованій бригаді було виявлено ряд порушень, що призвели до втрат на суму майже 5 млн грн”, – сказано в ньому.

Протягом 2016 року у щоденному триразовому харчовому забезпеченні перебували від 200 до 450 офіцерів і контрактників, при цьому було зафіксовано майже стовідсоткова явка на прийоми їжі, а також у вихідні та святкові дні, що викликало сумніви з боку аудиторів. Таким чином були витрачені понад 4,2 млн грн.

Крім того, більш 433 тис грн незаконно виплачено військовослужбовцям, які вважаються самовільно залишили військову частину і не мають право на виплати до завершення розслідування цих фактів.

Також виявлено недостачу майна продовольчої служби на суму майже 185 тис грн.

Встановлені порушення, пов’язані з відсутністю обліку отриманого військового майна і несвоєчасними грошовими виплатами, і інші порушення.

Міністр оборони Степан Полторак прийняв рішення провести детальну перевірку виявлених фактів і дати оцінку законності прийнятих керівництвом військової частини рішень.

Раніше детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП 14 липня затримали ряд посадових осіб Збройних Сил України та держпідприємства Львівський бронетанковий завод.