Бойовики обстріляли стару Авдіївку і 64 відкривали вогонь в зоні АТО: п’ятеро постраждалих

Донбас
АТО ООС

За минулу добу, 10 квітня, бойовики 64 рази обстріляли позиції сил АТО – 5 постраждалих. У ніч на 11 квітня бойовики обстріляли приватний сектор Авдіївки.

Про це в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО, передає Центр журналістських розслідувань.

«На Донецькому напрямку під вогонь із заборонених 120 мм мінометів потрапили наші зміцнення біля Бердянського, Лебединського, Широкино, Водяного, Пєсков, Кам’янки, Авдіївки і Шахти» Бутівка », – йдеться в звіті.

Також біля Водяного, Пєсков і Кам’янки бойовики вели вогонь з танків, в районі Песков, Талаківці, Лебединського та Шахти «Бутівка» – з мінометів калібру 82 мм.

Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю окупанти застосували по захисників Лебединського, Авдіївки, Старогнатівці, Талаківці, Мар’їнки, Кам’янки, Гнутова, Красногоровки, Водяного, Шахти «Бутівка», Дослідного, Новотроїцького та Павлопіль.

Озброєння БМП – по захисників Пєсков, Гнутова і Красногоровки, біля Широкино – протитанковий ракетний комплекс.

«На Луганському напрямку з 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів агресор обстрілював наші зміцнення неподалік Новоалександровки, а озброєння БМП – застосував в районі Луганського», – відзначили в штабі.

В результаті ворожого вогню 4 українських воїнів отримали поранення, 1 військовослужбовець – бойове травмування.

«Вночі проросійські найманці обстріляли приватний сектор так званої старої Авдіївки. Потрапили в будинок і сарай на вулиці Лермонтова», – повідомив керівник Донецької області Павло Жебрівський.

Глава військово-цивільної адміністрації Авдіївки Павло Малихін доповів, що обстріл почався вночі, люди встигли сховатися в укриття і просиділи там до ранку.

«На щастя, ніхто не постраждав. Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група поліції», – переказав Жебрівський.