США виключили з санкційного списку колишнє європейське відділення російського банку

Влада
Офіс VTB Bank Europe у Франкфурті-на-Майні, Німеччина. Фото: Hannes P.Albert/DPA

Сполучені Штати Америки вивели з-під санкцій колишній європейський підрозділ одного з найбільших у РФ банку ВТБ, зареєстроване у Франкфурті-на-Майні. У квітні 2022 року після запровадження санкцій щодо ВТБ німецький регулятор усунув російський банк від управління дочірньою структурою і позбавив його можливості розпоряджатися фінансовими активами VTB Bank Europe.

Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

Зі списку санкцій виключено Ost-West Handeslbank, а також його колишні назви — VTB Bank Europe і VTB Bank Deutschland.

Відомо, що у квітні 2022 року після запровадження санкцій щодо ВТБ німецький регулятор усунув російський банк від управління дочірньою структурою і позбавив його можливості розпоряджатися фінансовими активами VTB Bank Europe.

Нагадаємо:

  • 23 лютого 2024 року США запровадили наймасштабніший пакет санкцій проти Росії. Президент США Джо Байден оголосив про запровадження 500 нових обмежень за війну в Україні та за смерть російського опозиційного політика Олексія Навального.
  • 13 січня 2024 року Сполучені Штати Америки запровадили нові санкційні обмеження проти Росії. Під санкції, зокрема, потрапили об’єкти військово-промислового комплексу та активи російського міністерства оборони, зокрема – перевізник кортежів Владіміра Путіна.
  • В грудні 2023 року президент США Джо Байден підписав указ про впровадження санкційних обмежень проти проти іноземних фінансових установ, які порушують санкції проти Росії та причетні до операцій, повʼязаних із постачанням для російського оборонно-промислового комплексу.
  • В листопаді 2023 року Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти Росії через війну проти України. Під обмеження потрапили банки та розробник дронів «Ланцет».