Як подати звернення до Пенсійного фонду онлайн – поради правозахисників

Життя
пенсии
Фото: УНІАН

Правозахисники опублікували відео з роз’ясненнями, як подати звернення до Пенсійного фонду України онлайн. Наприклад, якщо ви хочете дізнатися, чому вам припинили виплату пенсії або не виплачують заборгованість.

Про це Юридичний порадник розповідає у своїй новій відеоінструкції.

Про особливості роботи вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України ви можете додатково прочитати в чат-боті.

Обирайте розділ «Пенсія» -> «Електронний портал ПФУ».

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області повідомляє, що доплати до пенсій літнім людям нараховуватимуть в автоматичному режимі.

Як повідомлялось, в Ощадбанку спростували інформацію сепаратистських ЗМІ так званої «ЛНР», які в останній тиждень залякують одержувачів українських пенсій зі статусом вимушено переміщених осіб, які проживають на окупованій території Донбасу, тим, що нібито продовжені до 1 листопада карти Ощадбанку заблокують, якщо з них три місяці не знімали гроші.

Правозахисники пояснюють, що після 1 листопада не буде припинятися виплата пенсій пенсіонерам зі статусом вимушено переміщених осіб, які живуть на окупованому Донбасі. 

В Ощадбанку пояснили, чому у деяких пенсіонерів-ВПО знімається комісія при знятті готівки з пенсійної картки в банкоматах Ощадбанку і як цього можна уникнути.

Нагадаємо:

  • В Ощадбанку працює електронна черга для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Донецької і Луганської областей, які відтепер можуть отримати картку у зручний для них час.
  • Правозахисники нагадали про зміни в обслуговуванні переселенців в Ощадбанку під час карантину.
  • Карти Ощадбанку для внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», термін дії яких закінчується під час карантину, не блокуватимуться до 1 листопада 2020 року.
  • Незважаючи на те, що дію платіжних карт Ощадбанку продовжено до 1 листопада, переселенці масово скаржаться на те, що банкомати «з’їдають» такі картки.
  • Ощадбанк заблокував частину прострочених пенсійних карт, термін дії яких продовжувався до 1 жовтня у зв’язку введенням карантину в Україні. Зараз продовжено термін дії прострочених карт тільки для пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО), за тарифним пакетом «Мій рахунок».