У Швейцарії знайшли «золото Януковича» – Луценко

Корупція

У банківських скриньках в Швейцарії знайдено велику кількість золота, яке належить людині, близькій до оточення колишнього президента України Віктора Януковича, обвинуваченому в Україні в державній зраді.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Я не можу поки повідомляти, кому саме належить і осередок з золотом, щоб не нашкодити інтересам слідства. Але можу підтвердити – велика кількість золота знайдено в банківських скриньках в Швейцарії, і належить людині, близькій до так званої” сім’ї Януковича”, – сказав Луценко на брифінгу в Миколаєві

Він додав, що Генеральна прокуратура України вживає заходів для арешту знайденого золота.

Луценко відмовився розкривати подробиці, але зазначив, що українським правоохоронцям вдалося знайти золото завдяки тому, що підозрювані укладали угоди зі слідством.

Він пообіцяв розповісти деталі цієї справи найближчим часом.

Раніше заступник генпрокурора Євген Єнін в інтерв’ю Insider. повідомив, що в Європі заарештовано понад 500 кілограм золота, яке було вкрадено і вивезено з України оточенням побіжного екс-президента Віктора Януковича.

Загальна сума збитку від дій режиму Януковича, за словами Єніна, становить близько 40 млрд доларів, з яких 1,5 млрд доларів вже повернуті в державну казну.

Крім того, в різних країнах – переважно європейських – заарештовано за станом на початок осені активів оточення Януковича на суму в еквіваленті близько 200 млн доларів.