Міському голові Одеси Труханову загрожує до 12 років в’язниці

Корупція
Мер Одеси Геннадій Труханов Фото: odessit.ua

Національне антикорупційне бюро підтвердило затримання міського голови Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана в аеропорті Бориспіль.

Як повідомила прес-служба НАБУ 14 лютого, їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі, передає Центр журналістських розслідувань.

Труханова та його заступника Вугельмана підозрюють у «привласненні, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою».

«14 лютого в аеропорту Бориспіль детективи НАБУ та прокурори САП відповідно до ст. 208 КПК України затримали Одеського міського голову та його заступника, яких підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України», — підтвердили у НАБУ.

Вранці 14 лютого в аеропорту «Бориспіль» міського голову Одеси Геннадія Труханова затримали прикордонники і передали співробітникам Національного антикорупційного бюро.

Раніше повідомлялось, НАБУ заочно повідомило про підозру Труханову і чотирьом його заступникам. САП та НАБУ поштою направили повідомлення про підозру чиновникам.

Підозри відправили Труханову, його заступнику Павлу Вугельману, директору департаменту комунальної власності Олексію Спектору, голові комісії міськради з питань комунальної власності Василю Шкрябаю і ще одному чиновнику мерії.