НАБУ затримало співробітника СБУ на хабарі в 47,5 тисяч доларів

Корупція

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили чиновника одного з міжрайвідділів Головного управління Служби безпеки України у Києві та Київській області на отримання ним неправомірної вигоди.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, чиновник СБУ отримав від посередників 47,5 тисяч доларів за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідку на постійне або тимчасове проживання на території України у незаконний спосіб, передає Центр журналістських розслідувань.

фото: НАБУ

«Слідство вважає, що співробітник СБУ володів інформацією, яка свідчила про отримання іноземців дозволу на проживання в Україні за допомогою укладання фіктивних шлюбів з громадянками України. Доступ відкривав можливості для шантажу і вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався співробітник СБУ. Оскільки належне розслідування даних фактів могло привести до видворення цих осіб з території України», – йдеться в повідомленні НАБУ.

фото: НАБУ

Там також відзначили, що предмет неправомірної вигоди передався посадовій особі двома частинами. Він був затриманий під час отримання другої частини суми в розмірі 36 тис. доларів.

«Детективи НАБУ переконані, що викрита особа могла діяти в складі злочинного угруповання», – йдеться в повідомленні.

У НАБУ також повідомили про обшуки за місцем роботи затриманого, і вдома у осіб, можливо причетних до скоєння злочину, а також в Дніпровському управлінні поліції ГУ НП в місті Києві.

фото: НАБУ

Про затримання повідомили і в СБУ.

«Служба безпеки України надає повне сприяння в НАБУ щодо викритого на хабарі співробітника столичного Главку СБУ. С червня 2015 року в СБУ розпочато роботу по очищенню Служби від зрадників і корупціонерів. За три роки нами зареєстровано 89 кримінальних проваджень щодо співробітників Служби, 26 з них вже передані до суду, по 21 є вироки. Голова СБУ Василь Грицак зазначає, що «Ми зацікавлені в швидкому очищенні своїх рядів», – повідомила речник відомства Олена Гітлянська.