«Плівки Єрмака»: ДБР і САП відкрили провадження

Корупція

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальні провадження щодо народного депутата від «Слуги народу» Гео Лероса, який оприлюднив відео, де нібито брат глави ОП Андрія Єрмака «торгує державними посадами».

Про це пише Укрінформ з посиланням на джерела в ДБР.

Повідомляється, що бюро відреагувало на заяву Єрмака і відкрило справу відразу за чотирма статтями Кримінального кодексу:

– ч. 2 ст. 190 – шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб,

– ч. 2 ст. 344 – втручання в діяльність державного діяча, вчинене особою з використанням свого службового становища,

– ч. 2 ст. 328 – розголошення державної таємниці, що спричинило тяжкі наслідки,

– ч. 1 ст. 364 – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.

«Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань здійснюють досудове розслідування за фактом поширення народним депутатом України відео за участю особи, схожого на брата голови Офісу президента України», – йдеться в повідомленні.

Нардеп від”Слуги народу» Гео Лерос, фото: facebook.com

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), відкрито провадження за фактом звернення від нардепа Гео Лероса. Він повідомив про вчинення корупційних злочинів при призначенні конкретних осіб на посади голови ОДА та директора держпідприємства. Також Лерос попросив перевірити причетність керівництва Офісу президента до скоєння вказаного злочину.

У прокуратурі заявляють, що керівник САП Назар Холодницький зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом при призначенні осіб на посади в органи держвлади.

  • Нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких людина, схожа на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.
  • Андрій Єрмак в свою чергу заявив, що на оприлюдненому відео дійсно його брат Денис. У зв’язку з поширенням відео Єрмак мав намір звернутися із заявою до Служби безпеки України та Держбюро розслідувань.