Ще дві турбіни Siemens доставлені до Феодосії – експерт

Газові турбіни Siemens у Камишовій бухті Севастополя Фото: Youtube TMPFM2

Ще дві турбіни та два генератори Siemens доставлені в окуповану Феодосію із російського порту Кавказ. Вірогідно, що вони призначені для Сімферопольської ТЕС. Ще два комплекти обладнання були помічені у Комишовій бухті Севастополя.

Про це в соцмережі повідомив експерт «Майдану закордонних справ» Андрій Клименко, передає Центр журналістських розслідувань.

«2 турбіни і 2 генератора імовірно для Сімферопольської ТЕС були доставлені до Феодосії 8 липня 2017 (карта 2). Чому в Фео? – тому що з Севастополя дорогу зсув пошкодив. Везли турбіни НЕ з Тамані – в обох випадках буксир» Шквал «виходив з порту Кавказ у район якірної стоянки в Азовському морі перед входом до Керченської протоки і брав там баржу-понтон для перевезення негабаритних великовагових вантажів «Damen River Star 3», проект «Stan Pontoon 8916 Ice» (карта 3)», – пише він.

Нагадаємо, 5 липня агентство Reuters повідомило, що газові турбіни виробництва німецького концерну Siemens доставлені в окупований Крим для ТЕС, що будуються Росією на півострові, незважаючи на санкції ЄС, які забороняють європейським компаніям поставку до Криму енергетичних технологій.

6 липня у німецькому концерні Siemens заявили, що не укладали контракту з російською держкомпанією «Технопромекспорт» на поставку газових турбін в окупований Крим.

У російському дежконцерні «Ростех» повідомили, що його дочірня структура – компанія «Технопромекспорт» закупила чотири комплекти газотурбінних установок Siemens для ТЕС, що будуються в анексованому Криму, на вторинному ринку і провела їх модернізацію силами російських підприємств.

7 липня Siemens заявив, що не буде обслуговувати газові турбіни свого виробництва, незаконно ввезені Росією в окупований Крим для ТЕС, які будуються на півострові, і проводить з цього приводу розслідування.

8 липня Reuters повідомив, одна з компаній, задіяних в установці і пусконалагодженні турбін на ТЕС в окупованому Криму – російське ЗАТ «Інтеравтоматика», в якому, за офіційними даними, німецький концерн Siemens володіє 45,7% акцій.