Україна готова обміняти російських солдат на Сущенка – Порошенко

Новини
Роман Сущенко Фото: AFP

Україна готова обміняти спійманих на Донбасі російських солдат на утримуваних в Росії українських заручників, зокрема на журналіста Романа Сущенка.

Про це президент Петро Порошенко повідомив в інтерв’ю австрійському виданню Profil, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми готові відпустити російських солдатів, які прийшли на нашу землю як вбивці, щоб натомість звільнили Сущенка», — заявив Порошенко.

Президент також підкреслив, що Україна прагне визволити усіх українців, що утримуються в Росії.

Зокрема, він нагадав, що незабаром мине 4 роки відколи в’язнем Кремля став відомий кримський режисер Олег Сенцов.

Нагадаємо, 30 вересня 2016 року в Москві був затриманий кореспондент Національного інформаційного агентства «Укрінформ» Роман Сущенко. У ФСБ Росії заявили, що затримали Сущенко за звинуваченням у шпигунстві і назвали його «співробітником Головного управління розвідки Міноборони України».

Лефортовський суд Москви заарештував журналіста на 2 місяці. 7 жовтня російське слідство висунуло Сущенко офіційне звинувачення в шпигунстві. Журналіст не визнає провини.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України спростували заяву ФСБ. Захист оскарживрішення Лефортовський суду Москви про арешт Сущенко.

7 жовтня наслідок в РФ пред’явило українському журналісту офіційне звинувачення в шпигунстві.