Голодуючого в кримському СІЗО українського політв’язня Балуха тричі намагалися посадити в карцер

Новини
Володимир Балух в «Роздольненському райсуді» Криму, 2 липня 2018 р Фото: RFE/RL

Українського патріота Володимира Балуха за час утримання в СІЗО Сімферополя тричі хотіли посадити в штрафний ізолятор, але не змогли, так як карцер переповнений.

Про це повідомляється в письмовій відповіді кримської «прокуратури» на запит захисту українця, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Кримську правозахисну групу.

«За час утримання в СІЗО-1 на Балуха В.Г. за допущені порушення утримання під вартою встановленого порядку відповідно до статей 39,40 Закону від 15.07.95 №103 ФЗ «Про утримання під вартою підозрюваних і звинувачених у вчиненні злочинів» тричі накладалося стягнення у виді тримання в карцері, проте видворення в карцер не здійснювалося через відсутність вільних штрафних приміщень. Встановлені частиною 2 статті 39 зазначеного федерального закону терміни застосування даних досліджень минули», – сказано в документі.

Балух в знак протесту проти сфабрикованої справи голодує з 19 березня.

Нагадаємо, 16 сiчня 2018 року в Криму «Роздольненський районний суд» засудив фермера Володимира Балуха, який підняв над своїм будинком український прапор, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 рублів за фальсифікованим обвинуваченням в нібито «зберіганні боєприпасів».

14 березня 2018 року «Верховний суд Криму» змінив в частині покарання вирок Балуху, зменшивши йому термін покарання на 2 місяці. 19 березня активіст оголосив безстрокове голодування через незаконний вирок.

5 липня в Криму «Роздольненський районний суд» засудив Володимира Балуха у «справі про дезорганізацію діяльності Роздольненського ІТТ» до 3 років колонії загального режиму. За сукупністю з попередньою справою про «зберігання боєприпасів» активіста засудили до 5 років в колонії загального режиму і штрафу 10 тис рублів.

13 липня «Желєзнодорожний районний суд» окупованого Сімферополя відхилив клопотанняадвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха за першим вироком.

Захист оскаржив другий «вирок» «Роздольненського районного суду» Володимиру Балуху.

6 серпня Балуха доставили в Роздольненський ІТТ, де він продовжує ознайомлюватися з матеріалами другої справи проти нього.