Сенцов написав заповіт на свою творчість у разі смерті – сестра

Новини
Олег Сенцов 9.08.2018 Фото: Facebook

Незаконно засуджений в Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов, який вже 121-й день тримає голодування в колонії міста Лабитнангі, написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook двоюрідна сестра політв’язня Наталія Каплан з посиланням на лист Сенцова, передає Центр журналістських розслідувань.

«Те, що я скоро вийду, і ми всі щасливо заживемо в Києві, я вже не вірю. Як і в багато чого іншого. Але це не означає, що я розклеївся або збираюся зніматися (мабуть, з голодування – прим.). Я не здався в будь-якому випадку, просто я не вірю вже в щасливий кінець всієї цієї історії», – процитувала Каплан слова Сенцова.

Також режисер розповів про стан свого здоров’я.

«Стан у мене приблизно такий же: стабільно-паскудний, до всіх старих спецефектів тепер ще додалася гіпоксія – це нестача кисню в органах, в основному серці і мозку. Туман в голові, все крутиться, тіло, голова і кінцівки німіють. Кровоносна система взагалі не справляється з харчуванням киснем організму. Ось я який став просунутий в медицині!»- написав Сенцов.

Як зазначила Каплан, режисер також додав, що постарається триматися, «хоча живе зараз просто за інерцією».

«І так, він написав заповіт на свою творчість в разі смерті, і це сильно лякає», – додала вона.

Нагадаємо, 9 серпня з дозволу Олега Сенцова опубліковані його фотографії з російської колонії. Стан здоров’я українського політв’язня, який тримає голодовку з вимогою звільнити всіх українських в’язнів Кремля, знову погіршився, у нього стався третій криз.

14 серпня Олег Сенцов під час зустрічі в колонії з російською правозахисницею Зоєю Свєтовою назвав свій стан «предкритичним».

15 серпня експерти ООН закликали Росію негайно і без будь-яких умов звільнити Олега Сенцова. Вони підкреслили, що життя українського режисера в небезпеці і зажадали надати йому медичну допомогу.

21 серпня вимоги звільнити Сенцова в черговий раз озвучили США і Євросоюз.

Генеральний Секретар ООН Антоніу Гутереш стурбований станом здоров’я незаконно засудженого в РФ Олега Сенцова.

Комісія з питань помилування на території Ямало-Ненецького автономного округу РФ відмовила Людмилі Сенцової, матері Олега Сенцова, в прийнятті до розгляду клопотання про помилування її сина.