Херсонський міськсуд обмежив Вишинському термін ознайомлення зі справою до кінця лютого

Новини
Кирило Вишинський Фото: investigator.org.ua

Херсонський міський суд обмежив до 28 лютого строк ознайомлення з матеріалами досудового розслідування керівнику інформресурсу «РИА Новости-Украина» Кирилу Вишинському, який підозрюється в державній зраді.

Про  Центру журналістських розслідувань  повідомили у прокуратурі Автономної Республіки Крим.

«За клопотанням прокуратури АР Крим Херсонський міський суд 21 лютого 2019 року встановив підозрюваному керівнику незареєстрованої організації «РИА Новости-Украина» строк ознайомлення з матеріалами досудового розслідування до 28 лютого 2019 року включно», – повідомили у прокуратурі АРК.

У прокуратурі нагадали, що Вишинському повідомлено про підозру у вчиненні дій, передбачених ч.2 ст.28, ч.3 ст.109; ч.2 ст.110; ч.1 ст.111; ч.2 ст.28, ч.1 ст.32, ч.1 ст.161; ч.1 ст.263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї).

Нагадаємо:

  • 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».
  • Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали. 17 травня Херсонський міськсуд арештував його без права внесення застави.
  • 1 червня Вишинський заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням він звернувся до президента України Петра Порошенка.
  • 6 липня  2018 року Вишинському додатково повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.
  • 10 січня 2019 року слідчий відділ ГУ СБУ в АРК за дорученням прокуратури АРК повідомив Вишинському і його захисникам про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надав доступ до матеріалів досудового розслідування. Справу Вишинського розглядатиме один з районних судів Києва.
  • 8 лютого Херсонський міськсуд продовжив термін утримання під вартою Вишинського до 8 квітня.