Пропагандист Вишинський вступив на посаду в Росії

Новини
Кирило Вишинський Фото: sputniknews.ru

Обвинувачений українськими правоохоронцями в держзраді російський пропагандист Кирило Вишинський, переданий 7 вересня Росії в ході обміну з Україною утримуваними особами, призначений виконавчим директором «Міжнародного інформагентства «Россия сегодня». Раніше в Україні він керував незареєстрованим підрозділом МІА «Россия сегодня» – «РИА Новости Украина».

Про це в понеділок, 7 жовтня, повідомляється на Telegram-каналі прес-служби «России сегодня», РИА Новости і Sputnik.

«У відповідь на запити ЗМІ про посаду Кирила Вишинського. 9 вересня був підписаний наказ про його призначення виконавчим директором МІА «Россия сегодня», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, 7 вересня у київському міжнародному аеропорту «Бориспіль» зустріли українських політв’язнів і військовополонених моряків ВМСУ, яких доставити з Росії в результаті обміну утримуваних осіб між Україною та РФ.

В рамках масштабного обміну Україна передала Росії 35 осіб, серед яких був і Кирило Вишинський.

Нагадаємо:

  • 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».
  • Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали. 17 травня Херсонський міськсуд арештував його без права внесення застави.
  • 1 червня Вишинський заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням він звернувся до президента України Петра Порошенка.
  • 6 липня  2018 року Вишинському додатково повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.
  • 1 квітня Подільський райсуд Києва розпочав розгляд по суті справи Кирила Вишинського.
  • Вишинський не визнав провину за всіма епізодами обвинувального акту.
  • 28 серпня 2019 року Київський апеляційний суд скасував рішення Подільського райсуду Києва від 19 липня 2019 року, яким було продовжено утримання під вартою Кирила Вишинського, змінивши запобіжний захід на особисте зобов’язання.