Не відпустили: суд в Києві продовжив арешт Вишинського на два місяці

Новини
Кирил Вишинський в Подільському райсуді Києва Фото: Бюро судової інформації

Керівнику незареєстрованого підрозділу російського інформагентства МІА «Россия сегодня» – «РИА Новости Україна» Кирилу Вишинському, обвинуваченого в державній зраді, продовжили арешт до 19 вересня. Відповідне рішення прийняв Подільський районний суд Києва.

Про це повідомляє кореспондент Бюро судової інформації (проект Центру журналістських розслідувань) із залу суду.

Прокурор Євген Комаровський заявив, що зміна запобіжного заходу на домашній арешт може дозволити Вишинському покинути Україну дипломатичним шляхом за допомогою консулів РФ.

«Керівництво держави-агресора зацікавлено в його виході», – сказав прокурор.

І попросив продовжити термін утримання під вартою на 60 діб.

Сторона захисту попросила суд застосувати будь-який запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою.

Захисник Доманський заявив, що у прокуратури немає доказів ризиків втечі Вишинського. Захист попросив суд відпустити з-під варти Вишинського під особисте зобов’язання з носінням електронного браслета.

Як заявив Кирило Вишинський, він підтримує своїх захисників, і вважає, що особистого зобов’язання досить.

«Звинувачення політично заангажовані, кидають тінь на мою професійну честь. Прокуратура нічого не доводить. Я буду ходити на суди, зацікавлений більше всіх. Я хочу продовжити роботу в Україні. Я не пропагандист», – сказав він.

Після перерви в нарадчій кімнаті суд виніс рішення продовжити арешт Вишинського до 19 вересня.

Перерву в засіданні оголосили до 16 вересня до 15.00.

Раніше сторона захисту Кирила Вишинського заявила, що він не втече в РФ, оскільки має намір довести свою невинність.

Нагадаємо:

  • Подільський райсуд Києва переніс засідання у справі керівника незареєстрованої підрозділу російського інформагентства МІА «Россия сегодня» – «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського, обвинуваченого в державній зраді, на 19 липня, в зв’язку з знаходженням суддів у нарадчій кімнаті по іншій справі.
  • 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».
  • Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали. 17 травня Херсонський міськсуд арештував його без права внесення застави.
  • 1 червня Вишинський заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням він звернувся до президента України Петра Порошенка.
  • 6 липня  2018 року Вишинському додатково повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю.
  • 1 квітня Подільський райсуд Києва розпочав розгляд по суті справи Кирила Вишинського. 7 травня суд продовжив арешт Вишинському до 22 липня.
  •  Вишинський не визнає провину  за всіма епізодами обвинувального акту.