У російській школі силовики вчили дітей розганяти мітинги

Новини

У місті Златоуст (Челябінська область, РФ) на посвяченні в кадети спецназ Федеральної служби виконання покарань показав п’ятикласникам  прийоми розгону мітингів.

Про це повідомляє Злат ТВ.

Спецназ зі щитами і кийками показав, як потрібно бити мітингувальників.

Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактами мілітаризації дітей в окупованому Криму, зокрема, підготовки школярів до служби в Збройних силах Росії, яка є державою-окупантом, що порушує норми міжнародного гуманітарного права і кваліфікується як воєнний злочин.

  • 19 грудня 2017 року Генасамблея ООН прийняла оновлену резолюцію з прав людини в окупованому Криму, в якій міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН від 19 квітяня 2017 року про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові. Також в документі йдеться, що Росія здійснює міжнародний злочин, незаконно призиваючи до Збройних сил РФ жителів окупованих Криму і Севастополя та проводячи військову пропаганду серед дітей та молоді півострова.
  • Кримська правозахисна група зазначає, що в окупованому Криму Росія в порушення міжнародного гуманітарного права продовжує пропаганду призову в армію, в тому числі, використовуючи політику мілітаризації дітей. Як вказують в КПГ, використовуючи такі заходи, російська влада здійснює серед неповнолітніх жителів Криму військову пропаганду, готуючи їх до служби в армії РФ, «що є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права».
  • На початку лютого 2019 року в Севастополі на базі міського Будинку офіцерів Чорноморського флоту РФ створений «Будинок Юнарміі», де російські військові навчатимуть дітей поводитися зі зброєю і викладатимуть їм основи загальновійськової підготовки.
  • Влітку 2019 року 270 школярів з окупованого Криму перебували в мілітаризованому таборі Юнармії.