«Суд» у Криму залишив під арештом українського активіста Олега Приходька

Новини
Олег Приходько Фото: RFE/RL

«Верховний суд» окупованого Криму залишив у силі рішення про продовження запобіжного заходу для українського активіста Олега Приходька. Він залишиться в слідчому ізоляторі до 10 лютого 2020 року.

Судове засідання пройшло в закритому режимі, пише Кримський процес.

Приходько та його адвокат брали участь у засіданні по відеоконференцзв’язку. Інформація про місце і час проведення засідання, а також про те, хто з «суддів» розглядає апеляційну скаргу на запобіжний захід, на офіційному сайті не публікувалася.

Нагадаємо: 

  • 9 жовтня в окупованому Криму співробітники ФСБ затримали в Саках українського активіста Олега Приходька. ФСБ обвинувачує активіста в нібито підготовці теракту і виготовленні вибухових пристроїв за ст. 205 (терористичний акт) і ст.223.1. (незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, переробка або ремонт вибухових пристроїв) КК РФ. За версією ФСБ, Приходько нібито готував вибух будівлі «адміністрації» міста Саки.
  • 10 жовтня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував активіста на два місяці – до 10 грудня.
  • Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі в тимчасово окупованому Криму Олега Приходька. Україна в ОБСЄ зажадала від РФ звільнити Приходька.
  • 28 жовтня ФСБ висунула обвинувачення Олегу Приходьку в нібито підготовці до теракту за ч.1 ст.30 КК РФ і ч.1 ст.205 КК РФ, а також у незаконному виготовленні вибухових речовин за ч.1 ст. 223-1 КК РФ.
  • Приходько, якому 21 листопада виповнився 61 рік, утримується в спецблоці СІЗО Сімферополя.
  • Росфінмоніторинг вніс Олега Приходько в «Перелік осіб, причетних до екстремістської діяльності або тероризму».