Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій щодо фізичних та юридичних осіб: список

Новини
Зеленский
Фото: Апостроф

Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 64/2021 про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів щодо фізичних та юридичних осіб.

Згідно з рішенням РНБО, санкції запроваджені строком на три роки стосовно п’яти громадян Російської Федерації, трьох громадян України та 19 юридичних осіб, йдеться на сайті президента.

Також Глава держави своїм указом № 66/2021 увів у дію рішення РНБО «Про вжиття заходів для захисту майнових інтересів держави» від 19 лютого 2021 року, яким доручається вжити заходів щодо проведення перевірки дотримання вимог законодавства під час передачі в експлуатацію, використання, відчуження частини нафтопродуктопроводів «Самара – Західний напрямок» і «Грозний – Армавір – Трудова», що проходять територією України.

Крім того, рішенням Ради національної безпеки і оборони поставлено завдання провести перевірку дотримання вимог митного законодавства під час транзиту та транспортування продуктів вказаними нафтопродуктопроводами.

Також РНБО рекомендувала Офісу Генерального прокурора спільно з Національним антикорупційним бюро України забезпечувати захист інтересів держави стосовно прав власності на частини нафтопродуктопроводів.

Повний список юросіб, стосовно яких введені обмеження:

EVIRER LTD
(Off.12, 11th floor, tower 2, Amenity Centre AL Jazeera Al Hamra, Ras Al Khaimah UAE)
GOLD NATURAL GROUP LIMITED
(Trident Chambers P.O. Box 146 Road Town, Tortola British Virgin Islands)
KLODIUS INVESTMENTS LTD
(Quijano Chambers, p.o. box 3159, VG 1110 Road Town, Tortola British Virgin Islands)
SANDGATE COMMERCE LTD
(Quijano Chambers, p.o. box 3159, VG 1110 Road Town, Tortola British Virgin Islands)
WHPA AVIA LTD
(Quijano Chambers, p.o. box 3159, Road Town, Tortola British Virgin Islands)
Акціонерне товариство «НЗНП Менеджмент», РФ
Акціонерне товариство «Новошахтинський завод нафтопродуктів», РФ
Акціонерне товариство «Фармацевт плюс», РФ
Приватна компанія з обмеженою відповідальністю «Sportmaster Operations Pte. Ltd» («Спортмастер Оперейшнз Пте. Лтд»), зареєстрована у Сингапурі
ТОВ «Дон Експорт», РФ
ТОВ «ИСС-Софт», РФ
ТОВ «ІндаСофт», РФ
ТОВ «Роузвуд Шиппінг», РФ
ТОВ «Торговий дім «Донські Вуглі», РФ
ТОВ «БІОТЕК», РФ
ТОВ «Гемодженікс», РФ
ТОВ «Медобладнання», РФ
ТОВ «ТОСОЛ-СИНТЕЗ ТРЕЙДІНГ», РФ
Федеральний державний автономний учбовий заклад вищої освіти «Севастопольський державний університет» Міністерства науки і вищої освіти Російської Федерації.

3
2
1

Рада національної безпеки і оборони України під головуванням президента Володимира Зеленського прийняла рішення ввести санкції проти ряду юридичних і фізичних осіб, в числі яких лідер «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Всього в списку – 19 юридичних та 8 фізичних осіб.

Як повідомлялося, Центр протидії корупції направив головам Держдепу і Мінфіну США лист з проханням розширити санкції проти голови політради ОПЗЖ Віктора Медведчука на його дружини Оксани Марченко і на депутата цієї партії Тараса Козака.

Нагадаємо:

  • 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака та телеканалів, які йому належать, – 112 Україна, NewsOne, Zik, які фактично контролює голова політради ОПЗЖ та кум російського президента Віктор Медведчук.
  • 3 лютого президент Володимир Зеленський зазначив, що рішення про санкції щодо Тараса Козака та його телеканалів має чітке обгрунтування в зв’язку з фінансуванням з Росії і співпрацею з терористичними організаціями.
  • 5 лютого секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що рішення про введення санкцій проти телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука готувалося давно і ретельно, тому скасувати його буде неможливо.
  • Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відкрив провадження щодо застосування санкцій проти народного депутата від партії «Опозиційний блок – За життя» Тараса Козака та низки телеканалів, які йому належать та фактично підконтрольні голови політради ОПЗЖ та куму російського президента Віктору Медведчуку.