Окупанти блокують роботу КПВВ, працює лише один «перехід» – штаб ООС

Новини
КПВВ
КПВВ «Станиця Луганська» Фото: Facebook Восток SOS

У штабі ООС заявляють, що окупанти продовжуть блокувати роботу контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування, фактичний пропуск громадян здійснюється лише на КПВВ «Станиця Луганська». Станом на 11:00 на лінії розмежування за розпорядженням командувача Об’єднаних сил щоденно з 8:00 до 16:00 функціонують усі КПВВ, але фактичний пропуск здійснюється лише на одному КПВВ – «Станиця Луганська».

Про повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

У повідомленні сказано, що в районі ООС усі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях відкриті.

Російсько-окупаційні війська залишають заблокованими дорожні коридори через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське», «Мар’їнка» і «Новотроїцьке».

За наказом командувача Об’єднаних сил в контрольних пунктах продовжена дія карантинних обмежень, пов’язаних з недопущенням поширення коронавірусної інфекції. Обмежувальні заходи запроваджені на підставі відповідних актів Кабінету Міністрів України та діятимуть у визначений ними термін.

Обов’язковою умовою залишається проходження температурного скринінгу та перебування в КПВВ у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції з урахуванням нанесеної розмітки.

Для пропуску на контрольовану територію громадяни мають дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Вдома» або обсервації, а іноземцям під час перетину лінії розмежування необхідно мати поліс страхування.

Люди, які перетинають КПВВ на Донбасі, продовжують стикатися з технічними проблемами при установці на мобільні телефони додатки «Вдома».

Як повідомлялось, нардеп Муса Магомедов розповів про порядок дій для жителів ОРДЛО, яких в пунктах пропуску на україно-російському кордоні штрафують співробітники Держприкордонслужби при проїзді на підконтрольну українській владі територію з тимчасово окупованих районів Донбасу через Росію.

Прикордонники в КПП «Мілове» на україно-російському кордоні змушують жителів ОРДЛО, які змушені їхати на підконтрольну територію України через РФ, відмовлятися від правової допомоги при складанні протоколу про адміністративне порушення. В результаті вони не можуть оскаржити в суді накладений на них адмінштраф за незаконний перетин держкордону між окупованой територією Донбасу і Росією.

Правозахисники розробили новий алгоритм дій, як уникнути штрафів жителям ОРДЛО, які через закриті КПВВ на лінії розмежування на Донбасі змушені виїжджати на підконтрольну Україні територію через Росію. Вже є позитивні результати.

Нагадаємо:

  • 16 грудня 2020 року віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков повідомив, що у Кабміні опрацьовують питання скасування штрафів за незаконний перетин держкордону для жителів окупованого Донбасу, які через блокування окупантами КПВВ на лінії розмежування змушені приїжджати на підконтрольну територію України через Росію.
  • Правозахисник пояснив, яка адміністративна відповідальність передбачена українським законодавством за виїзд з окупованого Донбасу на підконтрольну Україні територію через Росію, а також які нюанси є при застосуванні адмінштрафів співробітниками Держприкордонслужби.