Житло для ВПО: оголошено дату відбору на отримання кредиту під 3%

Новини

Перший у 2022 році етап відбору за програмою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» відбудеться 12 січня.

Про це повідомила пресслужба Держмолодьжитла.

Доступ до кредитування отримають 150 осіб з числа ВПО, які подали заявки на участь у програмі кредитування «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». Їх визначать шляхом рандомного відбору. 

Відбір відбудеться 12 січня о 14.00. 

«Для забезпечення контролю за відбором переможців процедура відбору пройде за участю представників Мінреінтеграції, Імплементаційного консультанта і Держмолодьжитла», – сказано у повідомленні.

Трансляція відбору в режимі реального часу відбуватиметься на YouTube-каналі Держмолодьжитла.

Переможців повідомлять про необхідність подання визначених Порядком пільгового іпотечного кредитування документів не пізніше 13 січня. 

Центр журналістських розслідувань розповідав про те, як відбувається відбір за програмою за програмою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» у статті «Житло не для всіх: як ВПО отримують іпотеку на німецькі кошти»

Також Центр журналістських розслідувань пояснював, чому далеко не всі ВПО, відібрані для участі у програмі, можуть скористатися цією можливістю і отримати кредит. Дивіться у сюжеті «Житло під 3% для переселенців за німецькі гроші»

Нагадаємо:

  • На рахунки Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло) 21 грудня надійшли кошти на реалізацію пільгових житлових програм для переселенців і учасників АТО / ООС – «Доступне житло» та «Іпотека під 3%»
  • З 3 по 5 грудня 2019 року тривав прийом заяв про намір отримати пільговий кредит на придбання житла від громадян – учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб.
  • У міністерствы у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України пояснили, що короткі терміни подачі заяв на отримання пільгового іпотечного кредиту для учасників АТО/ООС та ВПО зумовлені кінцем бюджетного року. Фінансування на проект було виділено у рамках експерименту, який має довести ефективність іпотечного кредитування в Україні.
  • В оголошені терміни переселенці і учасники АТО/ООС подали понад 10 тисяч заяв для отримання пільгових кредитів на житло на вигідних умовах: 20 років під 3%. Тепер тим, хто опинився на початку черги, потрібно якомога швидше зібрати документи. Програма може бути продовжена, а нові кандидати будуть додані в кінець черги.
  • Як діє програма кредитування і як розподіляють гроші на житло, читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Житло під три відсотки: учасники АТО і переселенці стають в черги».