Беззбройні жителі Чаплинки зупинили просування колони окупантів, які відкрили вогонь по них вогонь

Війна

У Херсонський області жителі Чаплинки та навколишніх сіл зупинили просування колони російських окупантів. Росіяни відкрили вогонь. Наразі повідомляється про кількох поранених цивільних осіб.

Про це повідомив у Facebook користувач Александр Посунько, передає сайт IPC-Херсон.

«Зібралось приблизно 3000 чаплинців та мешканців району. На асканійському перехресті зупинили колону і стріляли. Двоє поранених», – йдеться у повідомленні.

На відео, що виклав автор публікації, можна побачити, як беззбройні чаплинці блокують колону російських окупантів. Ті у відповідь стріляють в повітря.

Також Александр Посунько виклав відео величезної масової ходи чаплинців з українськими прапорами на околицях селища.

Як повідомляось, 7 березня ще кілька населених пунктів на Херсонщині, захоплених російським військами, долучились до патріотичних акцій на підтримку державної єдності України. Так, мітинги наразі тривають у Новотроїцькому та Таврійську, а також у місті Каховка.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березняза 6 березня.