Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за держзраду та диверсію

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон про «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України в умовах дії режиму воєнного стану» №7116, яким збільшено покарання за державну зраду та диверсію в умовах воєнного стану.

Відповідно до ухваленого парламентом 3 березня закону, за держзраду та диверсію передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’ятнадцяти років до довічного позбавлення волі з обов’язковою конфіскацією всього майна. При цьому законом заборонено будь-яку амністію до осіб, які скоїли державну зраду чи диверсію.

«Закон передбачає максимальне та справедливе покарання тих громадян, які в умовах воєнного стану вчинять дії, направлені на послаблення обороноздатності нашої країни, посягають на суверенітет, або спричиняють будь-яку шкоду цивільному населенню України», – йдеться в пояснювальній записці до закону.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березня; за 6 березня; за 7 березня; за 8 березня.