З початку російського вторгнення в Маріуполі загинули близько 1170 цивільних – заступник мера

Війна

За даними заступника міського голови Сергія Орлова, з початку російського вторгнення в Маріуполі загинули близько 1170 цивільних.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

За сьогодні поховали 47 людей у братській могилі.

«Що це, як не справжній геноцид українців, розпочатий Путіним і його генералами! Не пробачимо московській нашесті знищення українського народ», — йдеться у повідомленні.

Російський агресор взяв у заручники Маріуполь із населенням у 400 тисяч осіб і маніпулює жителями міста, повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Ми ведемо складні переговори про доставку у Маріуполь гуманітарного вантажу. На жаль, вже третій день поспіль росіяни їх зривають, не дають гуманітарного коридору для того, щоб завести у місто продукти, їжу і ліки, не дають вивезти людей. Вони взяли у заручники 400-тисячне місто і маніпулюють жителями», – сказав очільник області.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко раніше заявляв, що російські окупаційні війська не припиняють обстрілів з авіації та артилерії.

Крім того, він сказав, що окупанти затягують узгодження маршруту для конвоїв із гуманітарною допомогою для цивільного населення.

«Боремося за кожного. Стоїмо», — підсумував він.

У мережі публікують фотографії розбомбленого російською армією міста.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березня; за 6 березня; за 7 березня; за 8 березня.