У Мелітополі окупанти звільнили депутатку від «Євросолідарності» Лейлу Ібрагімову – Порошенко

Новини
Лейла Ібрагімова Фото: Facebook Eskender Bariiev

У Мелітополі російські окупанти звільнили депутатку Запорізької облради від «Європейської Солідарності» Лейлу Ібрагімову, яку вони раніше затримали у її домі та відвезли у невідомому напрямку. Однак поки зв’язку з нею немає.

Про це повідомив п’ятий президент України, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко у Facebook.

Цинізму немає меж. За своїм вже класичним сценарієм рано вранці озброєні російські окупанти увірвалися в будинок депутатки Запорізької облради від «Європейської Солідарності» Лейли Ібрагімової. А потім відвезли її у невідомому напрямку. Лейла є символом опору у Мелітополі. І саме ця мужня жінка була серед тих, хто день за днем збирали людей та виходили на проукраїнські мітинги в місті. Вони показали російському окупанту, що Мелітополь – український. Лейла вже вдома, але зв‘язку з нею немає», – написав Порошенко

«Переслідуючи лідерів спротиву, російські кати почали відігравати кримський сценарій. Але ми не дамо цьому повторитися! Кожен проукраїнський активіст під захистом Української держави та Збройних Сил України», – додав він.

Як повідомлялось, 10 березня у Мелітополі російські окупанти 10 березняпісля обшуку будинку затримали і відвезли в невідомому напрямку депутатку Запорізької облради, директоркиуМелітопольського міського краєзнавчого музею Лейлу Ібрагімову.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березня; за 6 березня; за 7 березня; за 8 березня; за 9 березня.