Влада РФ готується до майбутньої поразки та хоче мобілізувати 17-річних на півдні України – ГУР

Новини
Мобілізовані до лав ЗС РФ кримчани в окупованому Севастополі Фото: Скриншот відео

У Росії готуються до майбутньої поразки та збираються мобілізувати 17-річних на тимчасово окупованих територіях України.

Про це заявив речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі Апостроф TV.

За словами речника української розвідки, на тлі втрат у війні в Росії готуються до майбутньої поразки своїх військ.

Він наголосив, що мобілізація в РФ водночас не припиняється, проте є ознаки того, що готуються нові, потужніші хвилі, а також нові форми, методи та системи обліку.

«Йдеться вже і про 17-річних на окупованих українських територіях, яким не дають можливості уникнути мобілізації, потрапивши за кордон. Ця війна торкнеться кожного в Росії, вони мають зрозуміти, що уникнути її, не поваливши режим та не відійшовши з окупованих територій, не вдасться», – заявив представник української розвідки.

Наприкінці жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів Путіну, що мобілізаційні заходи завершено. При цьому указ про завершення мобілізації так і не було підписано. У Путіна заявили, що окремий указ не потрібен.

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило осінній призов та примусову мобілізацію мешканців до лав Збройних сил РФ на тимчасово окупованих територіях України.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, в окупованому Криму в ході оголошеної Путіним «часткової мобілізації» росіяни повально забирають мешканців сіл, повістки виписують на вулицях, підприємствах і блокпостах. При цьому 90% повісток отримують кримські татари, хоча вони складають лише 13-15% населення півострова.

Російські окупанти відправляють мобілізованих жителів Криму без спеціальної підготовки для участі у бойових діях на території Херсонщини.

Дивіться блог Микити Панасенка, про те, як в окупованому Криму триває мобілізація резервістів до російської армії. Це черговий міжнародний злочин керівництва Росії – адже на війну з Україною примусово мобілізують її ж громадян із незаконно анексованого півострова. Тисячі потенційних «мобіків» покинули Крим, але тисячі уже взяли у руки автомат і присягнули окупантам.

Нагадаємо:

  • Регіональний центр прав людини ще на початку вторгнення підготував для кримчан спеціальну пам’ятку із рекомендаціями, як можна уникнути російської мобілізації. Вона актуальна й досі.
  • У військкоматах в окупованих Криму і Севастополі мобілізованим видають кирзові чоботи з резервів часів СССР і літнє обмундирування. Телеграм-каналами ширяться відео про видачу поржавілих і пошкоджених автоматів Калашникова в різних регіонах РФ.