Війська РФ обстріляли Центральний парк Харкова

Новини
ракетный удар Харьков

Вночі 8 лютого російські війська атакували Харків, під обстрілами опинився Центральний парк.

Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у вівторок ввечері повідомив, що російські окупанти обстрілюють Харків і закликав громадян перебувати в укриттях.

Протягом доби ворог масовано обстрілював Вовчанськ, Куп’янськ, Дворічну, Стрілечу, Ветеринарне та інші наближені до лінії зіткнення населені пункти Чугуївського, Куп’янського та Харківського районів. Близько 23 години ворог випустив ракети по Харкову.

«Вчора близько 23:00 ворог завдав ракетного удару по центру Харкова. 4 ракети, попередньо С-300, влучили в об’єкт цивільної промисловості. Зруйновано будівлі, сталася масштабна пожежа. Також зафіксовані удари в землю на території Центрального парку міста. На щастя, ніхто не постраждав. Ліквідація наслідків ударів триває», – йдеться в повідомленні.

Російські окупанти не припиняють обстрілювати населені пункти, які наближені до лінії зіткнення

«У Вовчанську внаслідок артобстрілу отримала поранення та була госпіталізована дівчина 16 років, 74-річна жінка, на жаль, загинула.

Повторні пошкодження внаслідок обстрілу отримала міська лікарня Вовчанська, сталася пожежа. Один з осколків влучив у автомобіль «швидкої», яка везла пацієнта. В авто без постраждалих», – повідомив Синєгубов.

У Куп’янську обстрілами зруйновано 6 та пошкоджено 10 гаражів, сталися пожежі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.