РФ вночі випустила по Україні 32 крилаті ракети, ППО знищила 16 із них

Новини
ракетный удар
Запуск російської крилатої ракети «Калибр» Фото: ТАСС

Пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ повідомила, що в ніч на 16 лютого РФ випустила 32 крилаті ракети повітряного та морського базування, ППО знищила 16 із них, також було ліквідовано 2 авіаційні ракети Х-59.

Російські війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури.

Противник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування.

Застосовано 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

Таким чином силами та засобами Повітряних сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

«На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягли своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет», – йдеться в повідомленні.

Російські загарбники вночі 16 лютого атакували Україну ракетами «Калібр».

Про це повідомила керівниця пресцентру сил охорони та оборони ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

За її словами, відмінно спрацювали сили ППО півдня. Усі «Калібри» вдалося збити. Однак є й «приліт».

«ППО південного напрямку спрацювала на відмінно – збиті всі 8 ракет – 6 над Миколаївщиною, 2 – над Херсонщиною. На жаль, ворог використав й інші способи ураження – це була міксована атака, зокрема, із застосуванням дронів та літаків стратегічної авіації. Знаємо, що є влучання у Львівській області», – розповіла Гуменюк.

Як повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, війська РФ атакували Україну дронами та ракетами, більшість із яких знищила ППО.

«Чергова ракетна атака росіян. Вночі запускали БПЛА та ракети. На жаль, є влучання на Півночі, Заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях. росіяни дещо змінили тактику. Вони проводять активну розвідку, застосовують фальш-цілі. Але ППО впоралася з більшістю ворожих ракет та БПЛА», – зазначив він.

Голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що в області є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.

Повітряну тривогу оголосили вночі у четвер, 16 лютого, в усіх областях.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.