ОК «Північ»: Зафіксований рух російських колон у напрямку Чернігівщини, готують провокацію

Новини
войска рф
Ілюстративне фото

Російські війська готують можливі провокації до роковин свого повномасштабного наступу з метою звинувачення українських захисників в порушенні територіальної цілісності.

Про це повідомляє Оперативне командування «Північ».

«Окупанти отримують можливість провокації до річниці повномасштабного наступу, скоріш за все, призначене звинувачення українських захисників у пошкоджених територіальних цілях. Про це свідчать дані розвідки, де зафіксований рух колони військової техніки в районі кордону із Чернігівською областю без знаків розпізнавання та живої сили, що була одягнена в піксель, схожий на форму Збройних Сил України.

Зазначаємо, що сили оборони Сіверщини тримаються під контролем і, на відзнаку від військового противника, ніколи не вдавалися до провокацій і не мають подібного на меті. Кожен воїн виконується загальноприйнятих правил ведення війни, не посягаючи на чужі території, а вимагає захисту рідної землі від нахабного та підступного ворога», – йдеться в повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.