Війська РФ уночі здійснили авіаудар по Авдіївці, двоє загиблих

Новини
Авдеевка

На Донеччині серед ночі російські загарбники обстріляли Краматорськ та околиці міста, також авіаракетного удару зазнала Авдіївка. Є вбиті та поранені цивільні.

Про це повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Серед ночі росіяни обстріляли Краматорськ та околиці міста – пошкоджено щонайменше три будинки, котельня та гаражі. На Донецькому напрямку дві людини загинули в Авдіївці. Місто зазнало авіаракетного удару – три ракети поцілили на територію АКХЗ», – написав очільник області.

Він зазначив, що щонайменше сім будинків було пошкоджено в Очеретинській громаді – під обстрілами Орлівка, Ласточкине, Тоненьке, Бердичі, Уманське, Новокалинове, Сєверне і Нетайлове. У Мар’їнській громаді від ворожих обстрілів потерпають Мар’їнка, Красногорівка та Новомихайлівка.

Крім того, за словами Кириленка, на Горлівському напрямку було пошкоджено чотири житлові будинки та господарчу будівлю у місті Часів Яр, поодинокі обстріли відбувались у Торецькій та Соледарській громадах.

На Лисичанському напрямку під ворожим вогнем перебували Торське, Зарічне, Ямпіль і Терни Лиманської громади, Сіверськ та Серебрянка Сіверської громади, констатував керівник ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.