У Міноборони України розповіли, як РФ поставляє зброю з Криму на Донбас

Донбас

Представник головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що для поставки на Донбас захопленого російською армією українського озброєння з окупованогоо Криму використовуються два маршрути.

Про це він розповів в програмі Донбасс.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

«Для поставки в ОРДЛО захопленого російською армією озброєння з окупованого Криму використовувалися два маршрути: перший – через акваторію Азовського моря; другий – по території Росії. Поставка зброї проходить під постійним контролем російської влади. Спочатку цим займалися представники ФСБ Росії і Головного розвідуправління Генштабу Збройних Сил Росії. Сьогодні на окуповану територію сходу України зброю постачають військовослужбовці Південного військового округу ЗС Росії», – заявив Скібіцький.

Нагадаємо, як говорилося в статті Валентини Самар для ZN.UA, залізничні війська ЗС РФ регулярно здійснюють на підконтрольних «Укрзалізниці» станціях в ОРДЛО (Окремі райони Донецької і Луганської областей) прийом і розвантаження ешелонів зі зброєю і військовою технікою, які прибувають з РФ.

За інформацією Самар, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш розповів, що на українську компанію «Укрзалізниця» в ОРДЛО працює 17 тисяч осіб, а диспетчеризація здійснюється з підконтрольною Києву території.