У Міноборони та ЗСУ запровадили ще сім стандартів НАТО

Влада

Упродовж листопада-грудня 2023 року у Міністерстві оборони та Збройних силах України запроваджено ще сім стандартів НАТО, зокрема щодо ведення бойових дій та підготовки ВМС.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

“Сили оборони України продовжують курс на реформи, аби відповідати стандартам взаємосумісності з державами-членами НАТО”, – ідеться у повідомленні.

Протягом листопада-грудня 2023 року в Міністерстві оборони та Збройних силах України запроваджено ще сім стандартів Альянсу.

Серед них – стандарти щодо навігаційно-гідрографічної підтримки, ведення бойових дій, якості пально-мастильних матеріалів, підготовки Військово-морських сил зі зв’язку.

Як нагадали у відомстві, в Міністерстві оборони та Збройних силах України запроваджений 301 стандарт НАТО, зокрема 181 – в рамках Цілей партнерства Україна-НАТО (першочергові стандарти Альянсу) та 116 – в ініціативному порядку, що впроваджуються Україною поза Цілями партнерства.Загалом в Альянсі діє 1135 стандартів.

У Міноборони та ЗСУ вже запроваджено понад чверть від загальної кількості (26,5%).

Україна представила адаптовану Річну національну програму щодо подальшого реформування за вимогами НАТО на засіданні Ради України-НАТО 29 листопада, союзники її погодили.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба після засідання Комісії Україна-НАТО в Брюсселі заявив, коментуючи заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга про розробку багаторічної програми підтримки України, яка допоможе їй зблизитись із НАТО, що йдеться не про ПДЧ.

  • 5 липня 2023 року представник Білого дому заявила, що країни-члени НАТО ухвалять рішення про членство України, коли вона «відповідатиме всім вимогам і проведе необхідні реформи». У МЗС відреагували та закликали Захід реформувати своє ставлення до Росії.
  • Україна хоче отримати політичне рішення щодо підтримки вступу після війни. Генсек НАТО Єнс Столтенберг сподівається, що лідери країн-членів НАТО підтвердять, що Україна приєднається до НАТО.
  • Крім того, Україна потребує чітких гарантій безпеки від Заходу, які зафіксують на папері. Як заявляв президент Зеленський, Україна хоче отримати їх на період, доки вона не стане повноправним членом Альянсу.