Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області не має відношення до будівництва фортифікаційних споруд – спростування

Влада
Фото: facebook.com/sad.zp.com.ua

У матеріалі Сергія Старушка «Хто і як будує фортифікації для оборони Запоріжжя за мільярди гривень» зроблено хибні висновки щодо предмету закупівлі на об’єктах у Запорізькій області, які мають гриф «Для службового користування», а відтак не названі у тендерній документації. А саме: закупівлі на інженерні та будівельні роботи (з розробкою проектної документації) по об’єктах № 13 і №14 були хибно названі як роботи із будівництва фортифікаційних споруд. Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області  спростовує цю інформацію. Центр журналістських розслідувань публікує повний текст звернення прес-служби відомства і приносить вибачення за публікацію хибної інформації, яка була виправлена в текстовій версії матеріалу.

«13.01.2024 року на платформі YouTube було опубліковано відео Інформаційної агенції «Центр журналістських розслідувань» щодо будівництва фортифікаційних споруд у Запорізькій області. У зв’язку з тим, що зазначене відео може викликати резонанс у суспільстві та з метою роз’яснення ситуації яка виникла, вважаємо за необхідне надати достовірну інформацію. 

По-перше, зазначаємо, що на сьогодні Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області не має відношення до будівництва фортифікаційних споруд у Запорізькій області.  

По-друге, дійсно, Службою відновлення вживаються деякі заходи з підвищення обороноздатності області, але це ніяк не пов’язано з інформацією про яку йдеться у сюжеті. 

Службою відновлення у Запорізькій області, наразі проводяться роботи з захисту об’єктів паливно-енергетичного сектору критичної інфраструктури. Роботи, на замовлення Служби виконують підрядні підприємства: ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Славдорстрой». Також, зауважимо, що кошти на які Служба уклала договори з зазначеними вище підрядниками, використовуються виключно для захисту об’єктів критичної інфраструктури. Також, повідомляємо,  що зазначені об’єкти мають гриф «ДСК», згідно чого тендерні процедури на них не проводились на підставі Постанови КМУ від 27 грудня 2022 р. № 1482.

Суть полягає в тому, що зазначені вище роботи не мають відношення до будівництва фортифікаційних споруд (бліндажів, окопів, тощо), про які було зазначено у відео. Ще раз наголошуємо,  що будівництво фортифікаційних споруд та захист об’єктів критичної інфраструктури речі не взаємопов’язані».