Українська лижниця здобула «бронзу» у спринті на Паралімпіаді

Життя

Українська лижниця Оксана Шишкова здобула бронзову медаль у спринті лижних гонок на 1,5 км серед спортсменів з вадами зору у п’ятий день змагань на Паралімпійських іграх 2018 у південнокорейському Пхьончхані.

Про це повідомляють на офіційному сайті змагань, передає Центр журналістських розслідувань.

Українка поступилася на 15 секунд переможниці гонки Світлані Саханенко з Білорусі та 1,5 секунди другому місцю олімпійський спортсменці з Росії Михалин Лисової.

Зазначимо, що на рахунку Шишкової вже 4 завойовані на Паралімпіаді-2018 медалі — 1 золота, 2 срібні та бронзова.

В активі України вже 16 медалей і третє загальнокомандне місце.

Нагадаємо, 13 березня Українська біатлоністка Оксана Шишкова виграла п’яте для України «золото» на Паралімпіаді-2018 у Пхьончхані.

13 березня український біатлоніст Тарас Радь виграв золоту медаль Паралімпіади на середній дистанції 12,5 кілометрів. Він приніс четверте «золото» українській команді.

У перший день змагань на паралімпійців у Пхьончхані Україна здобула 5 медалей.

У другий змагальний день українець Максим Яровий виграв золоту медаль у лижних перегонах на дистанції 15 км сидячи. Це перше паралімпійське золото в його спортивній кар’єрі.

12 березня український спортсмен Ігор Рептюх здобув для збірної третю золоту медаль.

У Пхьончхані розігрують 80 комплектів нагород. Українські спортсмени змагатимуться в половині паралімпійських зимових дисциплін: лижних гонках, біатлоні та вперше у сноубордингу.