З Херсона тепер можна полетіти до турецького Даламану

Життя

24 травня міжнародний аеропорт «Херсон» відкрив пряме авіасполучення з турецьким аеропортом «Даламан».

Про це Центру журналістських розслідувань повідомив директор аеропорту «Даламан» Хамді Гювен, який прибув на Херсонщину для презентації авіасполучення.

«Ми проклали міст між двома містами, тому це будуть не лише туристичні подорожі, це буде обмін культурами. Херсон дуже красивий регіон, і якщо наші люди дізнаються про Херсон, вони будуть їздити сюди», – повідомив Хамді Гювен.

Хамді Гювен, директор аеропорту «Даламан» фото: investigator.org.ua

Минулого року через аеропорт «Даламан» пройшло близько 4 млн пасажирів, через Херсонський аеропорт близько 100 тис. Заступник голови Херсонської обласної ради Віталій Булюк повідомив, що нове сполучення дасть значний поштовх для розвитку туристичного бізнесу на Херсонщині.

«Даламан» – досить серйозний аеропорт. Хоч це регіональний аеропорт, але через нього проходить половина пасажиропотоку київського аеропорту «Бориспіль». Тому я вдячний за таку можливість», – повідомив Віталій Булюк.

фото: investigator.org.ua

Нагадаємо, що аеропорт «Даламан» обслуговує курорти Туреччини, які омиваються Егейським морем. Зокрема, Мармарис і Фетхіє. Наразі, з аеропорту «Херсон» щодня здійснюється регулярний рейс у напрямку Туреччини: Херсон – Стамбул – Херсон.

фото: investigator.org.ua