Олег Сенцов: Сподіваюся, що і інші полонені будуть скоро звільнені

Життя

Український режисер Олег Сенцов в аеропорту «Бориспіль», куди прибув літак з українськими політв’язнями, заявив, що боротьба ще триває.

Про це кримчанин сказав журналістам, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Ми з хлопцями дуже раді опинитися на рідній землі. Хочеться сказати «велике спасибі» всім тим людям, які всі ці роки допомагали нам, нашим сім’ям. Які домагалися нашого звільнення, і в кінці кінців його домоглися. Спасибі вам велике. Сподіваюся, що і інші полонені будуть скоро звільнені. Але навіть після визволення останнього полоненого наша боротьба не закінчується. До перемоги ще дуже далеко. Ворог сильний і здаватися не збирається. Але перемога все одно буде за нашою стороною, у нас немає іншого вибору. Слава Україні!» , – сказав Сенцов, вистуаючи перед журналістами відразу після висадки з літака.

Також в аеропорту поспілкувався з журналістами і Олександр Кольченко.

  • У київському міжнародному аеропорту «Бориспіль» зустріли українських політв’язнів і військовополонених моряків ВМСУ, яких доставити з Росії в результаті обміну утримуваних осіб між Україною та РФ.
  • У січні 2019 року Європейський суд з прав людини повернувся до розгляду справ українських політв’язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченко в пріоритетному порядку.
  • 25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону за сфальсифікованим звинуваченням у створенні в анексованому Криму терористичного співтовариства засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років, а кримського активіста Олександра Кольченка до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Правозахисний центр «Меморіал» визнав Сенцова і Кольченка політв’язнями.