На Херсонщині російські окупанти викрали Віталія Бадризлова, директора Каховського геріатричного пансіоната і ще двох людей

Південь
Віталій Бадризлов, викрадений окупантами директор Каховського геріатричного пансіонату та стела у Каховці. Фото: соцмережі та travels.in.ua

У понеділок 15 квітня ввечері російські окупанти викрали з власного будинку 63-річного Віталія Бадризлова, директора Каховського геріатричного пансіонату. Того дня в місті викрали ще двох місцевих мешканців, імена яких поки невідомі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За інформацією джерел ЦЖР, 15 квітня біля 20 години вечора російські окупанти вдерлися до будинку 63-річного Бадризлова Віталія Леонідовича. Вони влаштували там обшук, а потім забрали і вивезли чоловіка в невідомому напрямку. Де він зараз знаходиться – невідомо.

Віталій Бадризлов – законний директор комунального закладу «Каховський геріатричний пансіонат» Херсонської обласної ради.

Відомо, що 15 квітня російські окупанти викрали в Каховці ще двох місцевих мешканців. Однак їхні імена і обставини цього злочину невідомі.

Як повідомляв ЦЖР, усіх підопічних Каховського геріатричного пансіонату окупанти насильно вивезли 5 листопада 2022 року. Їх депортували переважно до Ростовської і Воронезької областей РФ, а 14 підопічних незаконно вивезли до села Стрілкове Генічеського району Херсонщини.

Першу окупаційну директорку захопленого закладу Ларису Колосову представили 10 червня 2022 року. До цього вона працювала головою каховського обслуговуючого кооперативу «Перемога». Після свого призначення Лариса Колосова намагалась отримати доступ до українських бюджетних коштів, переслідувала співробітників геріатричного пансіонату і допомагала загарбникам грабувати його підопічних.

Згодом окупанти замінили Ларису Колосову на нового «директора», яким став нікому тут невідомий Дмитро Боровик.

Як повідомляв ЦЖР, викрадення мирних людей на тимчасово окупованій Херсонщині тривають досі. Наприкінці березня 2024 року російські загарбники викрали в Каховці місцевого мешканця Олега Скотаря. Як стало відомо згодом, тоді разом із ним у місті пропав ще один чоловік. Відтоді про них нічого не відомо.

Як відомо, росіяни облаштували катівню у підвалі будинку культури села Одрадівка Новотроїцької громади Генічеського району на Херсонщині. В ній вони утримують незаконно позбавлених волі цивільних людей – зокрема, звезених з Каховського району.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter