Окупаційна «податкова» ініціюватиме банкрутство Севастопольського морського порту

Крим

“Податкова служба” окупованого Севастополя має намір почати процедуру банкрутства “ГУП Севастопольский морской порт” 16 вересня. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на підконтрольне окупантам ІА “Новый Севастополь”.

Причиною банкрутства називають податкові борги підприємства. 

«Подання податкової: 16 вересня вони планують почати банкрутство підприємства за податковим законодавством. Ситуація дуже напружена в порту», – повідомив “в.о. директора департаменту економічного розвитку Севастополя” Елімдар Ахтємов на засіданні “уряду Севастополя” 22 серпня.

Також видання повідомляє, що на підприємстві є борги із поточної зарплати і з розрахунків із ресурсопостачальними організаціями. Через борги заблоковано рахунки підприємства. 

“Уряд Севастополя” затвердив постанову про порядок надання порту субсидії в розмірі 54 млн рублів для  фінансування поточної діяльності, ремонту рухомого складу, погашення заборгованостей по податках, орендних платежах та інших виплатах.

За словами “в.о. віце-губернатора Севастополя” Марії Литовко, для виплати боргів підприємства існують додаткові субсидії. 

“Глава Контрольно-ревізійного управління уряду Севастополя” Сергій Єлізаров за підсумками перевірки, що відбулася у грудні 2018 року, стверджує, що на причалах “ГУП Севастопольский морской порт” працюють приватні підприємства, які понад три роки не сплачують оренду до бюджету Севастополя. Також Єлізаров звинуватив окупаційну владу Севастополя у намірі довести Севастопольский морський порт до банкрутства із подальшим продажем підприємства. 

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, завдяки міжнародним та українським санкціям порти окупованого Криму і Російської Федерації в Чорному морі у 2018 році зазнали збитків на суму майже 12 млн доларів.

Нагадаємо:

  • 15 липня 2014 року Україна закрила для міжнародного судноплавства морські порти, розташовані на території окупованого Криму – в Євпаторії, Керчі, Феодосії, Ялті та Севастополі.
  • У 2017 році “ГУП Севастопольский морской порт” намагалося отримати прибуток через доставку будматеріалів при будівництві швидкісної траси «Таврида» в окупованому Криму.
  • 20 червня 2019 року Євросоюз продовжив кримські санкції до 23 червня 2020 року