Посол Естонії Каймо Кууск про стратегічне терпіння, Кримську платформу і режим 24 /7 для порушників

Відео
Каймо Кууск, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Естонія в Україні Фото: investigator.org.ua

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Естонія в Україні Каймо Кууск в ексклюзивному інтерв’ю Центру журналістських розслідувань високо оцінив ідею Кримської платформи та висловив підтримку Україні в боротьбі з російською агресією. Водночас, він зауважив, що Кримська платформа буде ефективною лише якщо її наповнити конкретними справами. 

Естонія сьогодні – серед тих 48 країн, які Україна залучила до участі в Кримській платформі. Це природно – адже Естонія перебувала під радянською окупацією понад півстоліття і добре розуміє становище, у якому зараз знаходиться Україна. Тому не дивно почути від Посла Естонії в Україні пораду «навчитись цінності стратегічного терпіння – і не здаватись». В Естонії розуміють цінність політики невизнання. Саме завдяки невизнанню радянської анексії країн Балтії Естонія після відновлення незалежності швидко посіла гідне місце у європейській родині. Розуміють там і небезпеку співпраці з агресором у сфері газопостачання, яке свого часу дозволило СРСР економічно продовжити своє існування – сьогодні ця історія повторюється у проєкті Nord Stream 2. Санкції – гарний інструмент стримування агресора, але щоб він був використаний на повну, Україні варто не чекати, поки всю роботу за неї зробить Захід, а забезпечити союзників інформацією про фізичних та юридичних осіб, що заслуговують на санкції. Про це Каймо КУУСК, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Естонія в Україні розповів в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань. З паном Послом бесідували Юлія Каздобіна, аналітикиня, голова Української фундації безпекових студій та Микита Панасенко, журналіст ЦЖР.

Інтерв’ю Каймо Кууска, Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Естонія в Україні дивіться 9 листопада 2021 року о 20.00 в ефірі ТРК «Чорноморська», а також на ютуб-каналі Центру журналістських розслідувань.  

Текстову версію інтерв’ю українською, російською та англійською мовами читайте 10 листопада на сайті Центру журналістських розслідувань.