У Криму нагородили грамотами екс-«беркутівців»-зрадників

Новини

В окупованому Севастополі на Сапун-горі в неділю, 3 вересня, відбулося урочисте шикування севастопольського спецпідрозділу “Беркут”.

Про це повідомляє севастопольський сайт «Форпост», передає Центр журналістських розслідувань.

Побудова було приурочено до святкової дати – 24 років від дня заснування підрозділу. Після анексії Криму Росією його бійці перейшли на службу до силових структур РФ.

За повідомленнями ЗМІ, зрадникам вручили крапові берети, грамоти та подяки.

Загін входить до складу Росгвардіі, його бійці займаються оперативними виїздами, знешкодженням вибухових пристроїв і боєприпасів, забезпеченням громадської безпеки та “боротьбою з проявами тероризму”.

“Загін сформований, загін працездатний. Тільки за це літо виконано численна кількість завдань. Результатами роботи співробітників спецпідрозділу і підсумками, з якими вони підходять до кінця 2017 року, я як начальник управління задоволений. Є чим пишатися”, – заявив “начальник” управління служби військ Національної гвардії Росії по Севастополю Сергій Колбин.

Нагадаємо, колишній начальник київського спецпідрозділу МВС “Беркут” полковник Сергій Кусюк, якого в Україні розшукують за підозрою в причетності до масових вбивств активістів євромайдан, був присутній в рядах правоохоронців на антикорупційному мітингу в Москві 12 червня.