Законопроект про деокупацію Донбасу не передавався в Кабмін – Гройсман

Законопроект про деокупацію і реінтеграцію Донбасу не передавався в уряд, але Кабмін на певному етапі приєднається до його розробки.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу ICTV, передає Центр журналістських розслідувань.

«Насправді цей документ не надходив в уряд і мені його складно коментувати, я знаю, що ці дискусії йдуть, ми обов’язково на певному етапі візьмемо участь в цьому», – сказав Гройсман.

За його словами, раніше Кабмін ухвали стратегію по реінтеграції тимчасово окупованих територій, і цей документ повинен бути покладений в основу законопроекту.

Гройсман також вказав, що все те, що стосується сходу України, є прерогативою президента і Ради національної безпеки і оборони, оскільки там проводиться Антитерористична операція.

Нагадаємо, за інформацією видання ZN.UA, новий законопроект «Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України», поданий для наради за зачиненими дверима експертів і політиків, передбачає офіційне визнання ОРДЛО окупованими територіями і створення правового механізму використання збройних сил в Донбасі.

19 червня перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко повідомила, що найближчим часом РНБО розгляне законопроект про деокупацію і реінтеграції Донбасу, робота над яким завершує робочу групу в українському парламенті.