Український омбудсмен чекає відповіді від РФ щодо переведення ув’язнених з Криму на материкову Україну

Представник офісу українського омбудсмена Михайло Чаплига

Офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини чекає від російської сторони реакції з приводу можливості переведення нової групи ув’язнених з окупованого Криму для відбування покарання на материковій Україні.

Про це розповів представник офісу українського омбудсмена Михайло Чаплига виданню Крим.Реаліі, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Зараз очікуємо позитивну відповідь з російського боку. Ми висловили свою готовність. Російська сторона не висловила заперечень, але поки якихось новин про те, що вони готові до наступної стадії переговорів – немає», – сказав Чаплига.

Нагадаємо 11 травня Чаплига повідомив, що близько 20 ув’язнених з окупованого Криму попросили перевести їх для відбування покарання в місцях позбавлення волі на материковій частині України.

Як повідомлялося, 17 березня 2017 року Федеральна служба виконання покарань РФ передала Україні 12 ув’язнених, які відбували покарання в установах позбавлення волі на території тимчасово окупованого Росією Криму. Передача ув’язнених стала наслідком переговорів омбудсменів України і Росії Валерії Лутковської та Тетяни Москалькової. Переміщення засуджених із пенітенціарних установ Криму здійснювалося шляхом використання ad hoc механізму, який раніше був запропонований Лутковською.