Підозрюваний у викраденні і тортурах Параламова – колишній підполковник СБУ Андрій Сушко

Новини

Співробітником ФСБ Росії в окупованому Криму, якому прокуратура АРК повідомила сьогодні про підозру у причетності до викрадення та тортур Рената Параламова,  за інформацією Центру журналістських розслідувань, є  колишній  підполковник СБУ Андрій Сушко.

Як повідомили Центру журналістських розслідувань власні джерела в органах прокуратури, підозрюваного у справі Параламова звати Сушко Андрій Володимирович.

До анексії Криму він служив у кримському главку СБУ. У списках колишніх співробітиків СБУ, які зрадили присязі і перейшли на службу до ворога – ФСБ Росії, у п.822 вказано, що Сушко Андрій Володимирович (Б-003169) мав звання підполковника і займав посаду старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах 2 сектору 4 відділу головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в АР Крим.

Нагадаємо, родичі Рената Параламова опізнали Сушка біля будівлі ФСБ в Сімферополі як людину, яка брала участь у його незаконному затриманні і вивезенні у невідомому напрямку після “обшуку” в домі в Нижньогірську. Адвокати та рідні не могли знайти Параламова більше доби. 

Нагадаємо, прокуратура АРК повідомила про підозру екс-співробітнику СБУ, а нині – ФСБ Росії в окупованому Криму, який причетний до викрадення і тортур Рената Параламова.

«Слідством встановлено достатньо доказів причетності колишнього співробітника СБУ, який служить в ФСБ Російської Федерації, до незаконного обшуку житла, викрадення громадянина України Рената Параламова, його тортурам струмом і примусу до дачі показань на інших громадян», – повідомили в прокуратурі АР Крим.Слідчим було складено і в установленому КПК порядку повідомлено зазначеній особі про підозру за статтями 127, 146, 162 КК України.

Як повідомлялось, прокуратура АРК здійснює керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконних дій представників так званих правоохоронних органів окупаційної влади РФ на території АР Крим та Севастополя.

13 вересня в окупованому Криму в селищі Нижньогірський російські силовики провели обшук будинку місцевого жителя Рената Параламова, затримали його і вивезли в невідомому напрямку. Добу адвокатам не вдавалось виявити місцезнаходження Параламова. У поліції заявляли, що він в ФСБ, в якій це заперечували.

У другій половині дня 14 вересня Параламова знайшли жорстоко побитим у Сімферополі на автостанції «Восточная». Ренат Параламов розповів, що після затримання 13 вересня російські силовики його жорстоко катували, щоб змусити обмовити себе і інших людей. Його оглянули лікарі в міськлікарні №6 Сімферополя, потім його опитали співробітник поліції, яких викликали адвокати.

15 вересня Ренат Параламов пройшов судово-медичну експертизу в Сімферополі. Поліція затримала активістів, які прийшли поскаржитись в «Головне управління ФСБ по Республіці Крим» на дії російських силовиків, які викрали і катували Рената Параламова.

Пізніше в окупованому Сімферополі поліція відпустила всіх затриманих активістів, які раніше прийшли поскаржитися в «кримське управління ФСБ» на дії російських силовиків, які викрали і катували кримчанина Рената Параламова.

Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом тортур кримчанина Рената Параламова співробітниками ФСБ в окупованому Криму.